29 de març 2010

Visita a Tarraco. 2n i 4t d'ESO.

 El dia 25 de març de 2010, els alumnes de 4t i 2n d'ESO van anar a visitar les restes romanes de Tarragona. Vam voler veure"in situ" tot el que haviem treballat durant aquest trimestre a l'aula.

En arribar es va fer un recorregut de l'antiga muralla romana al Parc arqueològic, els alumnes van poder comprovar els canvis soferts en els diferents períodes històrics. Seguidament, es va visitar les restres del fòrum colonial, aspecte que els va sorprendre, ja que estan situades al mig d'una plaça molt concorreguda.

La visita al Museu Arqueològic http://www.mnat.es/ va ser molt interessant: tos vam veure un audiovisual i altres objectes de la col·lecció del museu dels quals hem de destacar els relacionats amb la vida quotidiana i l'àmbit marítim.

Les darreres visites van ser el Circ i l' amfitetare. Cal destacar, l'espectacularitat i bona conservació d'aquest últim. Va ser una jornada molt interessant i profitosa.


VENI, VEDI, VICI!!!


25 de març 2010

Let’s go to Germany! - 3r i 4t d'ESO.

If you talk to some of the students of 3rd of ESO who are currently studying German, and you ask them what they did before Easter holidays, we are sure that they will be really happy to tell you about one of the most interesting and exciting experiences in their lives. However, if you can’t talk to them we will shortly explain you about it.

So, from the 17th to the 24th of March, 13 students travelled to Wiesloch, Germany, to live and exchange with 13 other students from that country. They were all very nervous because they had been expecting the exchange since the beginning of the course. The students lived with a German family for a week, so they found out about their habits and how different their lives are. Some of them had to wake up at 6 a.m., they tried different food, they had different timetables, and they also went to the high-school where their partners studied. Apart from all these changes, the students also had time to amuse themselves: they visited Mainz, Heidelberg, and they did many different activities.

It looks that this week was really enriching for them, full of new emotions, new activities and new friends. One of the good points of the exchange is that our German partners are coming to Manresa in May, so they will also be able to know our city, school and culture.

If you want to see what Wiesloch looks like check this web pages:
http://de.wikipedia.org/wiki/Wiesloch
http://www.wiesloch.de/

and if you also want to see the secondary school where our partners study check this:
http://www.ohgw.de/

Aktuelles in Wiesloch
http://www.wiesloch.de/

19 de març 2010

CosmoCaixa 2010. 1r d'ESO.

Un bon dia per a visitar el CosmoCaixa i presenciar una projecció dins el Planetari sobre eclipsis. Des dels efectes òptics més interessants, com el de l’aranya a l’escala, l’engranatge que ‘levita’ travessant una anella... fins el clàssic bosc tropical, passant per l’exposició itinerant sobre la importància dels nombres...

L’alumnat de 1r d’ESO passa un agradable divendres de Sant Josep envoltat de ciència.

18 de març 2010

Proves Cangur 2010. 3r i 4t d'ESO.

Un petit destacament de 7 alumnes de 3r més 10 de 4t ha participat aquest matí en la XV edició de les Proves Cangur que organitza cada any la Societat Catalana de Matemàtiques.

En aquesta ocasió el nombre d’alumnes presentat pel nostre centre era lleugerament inferior al d’altres edicions a causa de què hi havia un bon nombre d’aspirants dins l’expedició d’intercanvi a Alemanya.

Esperarem els resultats molt emocionats. Sort!

16 de març 2010

Visita a Cobega (CocaCola). 2n ESO.

La tradicional visita de 2n d’ESO a les instal•lacions de COBEGA, CocaCola (des del 2006 a Martorelles) ha tingut lloc un any més en un ambient entre tecnològic i literari. L’empresa celebra enguany el 50è aniversari del concurs de narració curta “Jóvenes talentos” i s’espera que participin uns 10.000 alumnes de 2n d’ESO de tot l’estat.

Per a commemorar aquesta fita s’han etiquetat de manera especial uns quants lots d’ampolles de CocaCola.

L’alumnat queda perplex passejant per sobre de tanta maquinària en funcionament i de les dimensions que té aquesta planta embotelladora.

Per a més informació del concurs literari:
http://1entre10millones.cocacola.es/

10 de març 2010

Pedagogia de la sexualitat. 3r ESO.

El personal sanitari del PAD Bages, amb seu al CAP Bages, munta cada any una xerrada expositiva i orientadora sobre temes de sexualitat, anticoncepció i prevenció de malalties de transmissió sexual. La xerrada es complementa amb un petit taller que inclou alguna manipulació bàsica o activitat grupal.

Recordeu que dins del mateix PAD, cada divendres a mig matí ve al col•legi una infermera especialitzada en aquesta temàtica i a la que poden dirigir-se els/les alumnes de 3r i 4t, especialment a l’hora del pati, per a formular dubtes.

També us recordem, amb les mateixes finalitats, l’existència del servei ‘Tarda Jove’ els divendres de 17 a 20 hores al CAP Bages. Cr Soler i March, 6. Tel 93 873 90 03.